AIRIS 

 In this crazy life and through these crazy times

 it's you... You make me sing

  

 

BIOGRAPHY

Airis is de artiestennaam van Laura Van den Bruel uit het Herentalse Noorderwijk. Alhoewel Laura nog maar 20 is, heeft ze toch al een parcours afgelegd om U tegen te zeggen. Als kind liep ze hele dagen te zingen. Ze keek op naar Beyoncé, Kelly Clarkson en Shania Twain en droomde zelf maar van één ding: zangeres worden. Het begon met covers van haar idolen, maar geleidelijk aan begon Laura ook zelf songteksten te schrijven.


Op haar 15e werd ze ontdekt op de talentenwedstrijd Joepie Talent Booth. Uit meer dan 300 uitzendingen kwam Airis als winnares naar voren, waarmee ze een stapje dichter bij haar grote droom komt nl. professioneel zangers worden. Met een platencontract bij Sonic Angel onder de arm, nam ze haar eerste officiële single Wonderful op, waarmee ze op een 28e plaats in de Belgische Ultratop komt.


In november 2011 werd bekend gemaakt dat ze België zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2012 in Bakou, Azerbeidjan. Hier zal ze de jongste Vlaamse kandidate op het Songfestival zijn. Naar aanloop van het Songfestival bracht ze op 27 april 2012 haar debuutalbum Seventeen uit en hier waren de kritieken alvast lovend.


In mei 2012 is het eindelijk zover, ze vertegenwoordigde ons land, als Iris, met Would You en al was het niet het gehoopte resultaat, ze zet door. Dit resulteert eind juni 2012 zelfs dat ze een plaats kreeg in het gulden boek van Herentals. In die zomer volgt de single Welcome to my world en wordt ze genomineerd voor de Radio 2 Zomerhit in de categorieën Beste Vrouwelijke artiest, Beste Doorbraak en Zomerhit 2012.


Anno 2013 is het jonge meisje volwassen geworden en vond ze het tijd voor de volgende stap in haar nog prille carrière. Mostiko Records werd er haar nieuwe platenfirma en Airis besloot haar te laten begeleiden door manager Peter Muls (Ian Thomas, Yass, Nelson, Jessy...). Deze samenwerking resulteerde in juli 2013 de single Tomorrow I'll Be OK dat voorzien werd van een wondermooie videoclip.


In februari 2014 kwam haar tweede single uit bij Mostiko Records Lost For One Day. En in zomer 2014 wordt haar nieuwste single Me Over You verwacht, maar deze komt uit uiteindelijk niet officieel uit.


Een korte periode werd het stil rond Airis maar nu staat ze er weer. Airis weet ondertussen wat ze wil en is daarom een andere weg ingeslagen. Haar nieuwe single ‘HEARTBREAKER’ is daar het bewijs van. Het is een single helemaal met de tijd mee, met stijl ‘ drum & bass’. Airis heeft besloten haar nieuwe single uit te brengen in eigen beheer. Half oktober 2015 werd de song versterkt met een mooie videoclip.


1 ding is zeker , Airis is een blijvertje!